Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hasznos cikkek - víztisztítás

Minden, amit a lúgos vízről tudni érdemes

2020. 03. 05. 00:00:00
A lúgos, vagy lúgosított víz kifejezéssel igen gyakran találkozhatunk a mindennapok során, azonban sokak számára nem teljesen tisztázott, hogy mit is takar a lúgos víz, lúgosítás fogalma, azaz, hogy egyáltalán milyen kémiai folyamatot jelent, vagy, hogy milyen élettani hatásokkal rendelkezik.

A háztartási víztisztító berendezés előnyei

2020. 01. 08. 12:00:00
Az egészséges életmód, a környezetvédelem és pénzspórolás jegyében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte a háztartási víztisztító készülékek. Sajnos hazánkban is sok helyen tapasztalható, hogy a csapvíz minősége kifogásolható, a fúrott kutak vize pedig alapvetően tisztításra szorul. A megfelelő víztisztító berendezés azonban segítséget nyújt az ilyesfajta problémák orvosolásában, minden nap tiszta és egészséges vízhez juthat, számos egészségügyi gondot megelőzve ezzel.

Vízlágyító berendezés otthonra

2020. 01. 14. 14:23:00
A kemény víz problémája minden háztartásban megjelenik, hiszen ez egy elkerülhetetlen természetes folyamat, melynek során a vízben található kálcium és magnézium ionok, és egyéb oldott anyagok, lassacskán lerakódnak vízkő formájában. Minél keményebb a víz, azaz minél több úgynevezett alkáliföldfém található benne, annál gyorsabb a vízkőképződés folyamata is. Ez az oka annak, hogy a csaptelepek, zuhanykabinok, mosógépek, kazánok csövei stb. nagyon gyorsan vízkövessé válnak. A megoldás a probléma megelőzése, azaz az előzetes vízlágyítás.

Ozmózis víztisztító

2019. 09. 19. 00:00:00
A szervezetünk 75%-át víz teszi ki, ezért a megfelelő egészségi állapot fenntartása érdekében szükséges napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása. A víz pótlásának legegyszerűbb módja a csapvíz ivása, azonban mint köztudott számos biológiai, kémiai és fizikai szennyeződés ronthatja a minőségét mely nem csak ízbeli romlást idézhet elő, hanem egészségügyi problémához is vezethet a benne oldott anyagok miatt.

A tiszta csapvíz nem luxus – Ismerje meg a csapra szerelhető víztisztító berendezés előnyeit

2019. 08. 14. 00:00:00
Már biztosan Ön is találkozott azzal a jelenséggel, hogy a csapból engedett víznek furcsa íze, szaga vagy éppen színe volt, talán épp ez az oka annak, hogy a boltban vásárolt palackozott ásványvíz a leggyakrabban kosárba tett élelmiszer Magyarországon a legújabb kutatások szerint.

Vízszűrő kancsó – Milyet vásároljak?

2019. 07. 07. 16:00:00
Annak ellenére, hogy Magyarországon a vezetékes ivóvíz minősége mindenhol megfelelő és fogyasztható, helyenként a területi sajátosságok miatt, valamint a fertőtlenítésből származó klórnak köszönhetően az íze – és minősége is – gyakran kívánnivalót hagy maga után.

Víztisztító berendezés fúrt kúthoz

2019. 05. 31. 15:56:57
Magyarország területének adottságai rendkívül jónak bizonyulnak abból a szempontból, ha úgy döntünk fúrt kutat szeretnénk a kertünkbe, hiszen javarészt ivásra alkalmas felszín alatti vizeink vannak a vízzáró rétegek között.

Egyszerűen alkalmazható a víztisztító kancsó

2017. 02. 15. 08:00:00

Mit tehet abban az esetben, ha meg szeretné tisztítani az ivóvizet, de nem akar, vagy nem tud beszereltetni egy szűrőberendezést?

Víztisztító kancsó teszt: Kóla szűrés (VIDEO)

2016. 11. 02. 14:31:23

Íme egy példa a víztísztító kancsók szűrési hatékonyságára!
Nézze meg videónkat!

Háztartási forditott ozmózis víztisztító membrán szétszedése (VIDEO)

2016. 06. 10. 09:51:00

A háztartási RO (fordított ozmózis) víztisztító berendezések fő eleme az RO membrán.
Hogy néz ki egy víztisztító membrán belülről? Nézze meg videónkat!

Az oldal tetejére