Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízszűrő kancsó – Milyet vásároljak?

 

Nem elég tiszta a csapvíz?

Annak ellenére, hogy Magyarországon a vezetékes ivóvíz minősége mindenhol megfelelő és fogyasztható, helyenként a területi sajátosságok miatt, valamint a fertőtlenítésből származó klórnak köszönhetően az íze – és minősége is – gyakran kívánnivalót hagy maga után.
A piacon számos eszköz és termék kínálkozik a csapvíz kezelésének és fogyaszthatóbbá tételének problémakörére, a laikusok számára viszont elég nehéz eligazodni a berendezések bő kínálatában.  Cikkünk ebben kíván segítséget nyújtani az olvasóknak.

 

Tekintse meg víztisztító kancsó kínálatunk!

 

Milyen problémák esetén van szükség víztisztításra?

A víz minőségét szennyeződések, káros vegyületek, kemikáliák, lerakódások is ronthatják. Vizsgáljuk meg, hogy a vízszűrő kancsó mit szűr ki a vízből.
Az vezetékes ivóvíz kezeléséből, fertőtlenítéséből származó klór és a klóralapú vegyületek nem csak kellemetlen ízt okoznak, de a szervezetre is negatív hatást gyakorolnak. A klór gyakran áll bőrbetegségek, daganatos megbetegedések, légúti problémák mögött. Nem csak lenyelve veszélyes, hanem bőrrel érintkezve, vagy belélegezve is ártalmas. Az Aquaphor Prestige és Aquaphor Garry vízszűrő kancsó által megszűrt víz 100%-ban klórmentes, tehát kockázatmentesen is fogyasztható és teljesebb íz-élményt nyújt.

A klór mellett kellemetlenséget okozhat még a kén, az ammónium, a nitritek és nitrátok, és szerves szennyeződések is, amelyeket az Aquaphor vízszűrő kancsó egyedülálló betétjének segítségével képes lehet csökkenteni.

Gyakran előfordul, hogy a csapból barnás víz folyik, amelyért az elöregedett vízvezetékből származó üledék, így a rozsda, homok, sár vagy a víz vastartalma tehető felelőssé. Nem csak esztétikai problémát jelent, de kellemetlenné válik a víz íze is. Az Aqualen szűrőbetét szabadalmaztatott technológiájának köszönhetően aktív szenes eljárásával ezeket az elemeket is képes lehet bizonyos mértékben megkötni.

Szót kell ejtenünk a mérgező vegyületekről, mint például a sok kútban fellelhető arzén, és a talajba beszívódó vegyszerek, növényvédő szerek. A fémek és nehézfémek, mint például ólom, higany, vas, réz, alumínium, a kőolajszármazékok és fenolok is ronthatják a víz minőségét.
Az Aquaphor vízszűrő kancsó betét különleges tulajdonsága, hogy ezüsttel van impregnálva. A szűrőbetétben található ezüst fertőtlenítő hatású, mely teljes körű védelmet nyújt a baktériumok és a vírusok ellen.

Végül meg kell említenünk a víz keménységét, mint a tisztítatlan víz egyik jellemzőjét, mely háztartási gépeink meghibásodásait okozhatja. Az Aqualen szűrőbetét által megszűrt víz csökkenti a vízkő kialakulását, és a növények is meghálálják a lágy vízzel történő locsolást. A főzés során a tisztított víz kifinomultabb ízeket hoz felszínre, mint a tisztítatlan csapvíz.

 

Vízszűrő kancsó – miért ezt válasszam?

 
miért jó a vízszűrő kancsó
 

A víztisztító kancsó ezeknek a módszereknek az egyik, legegyszerűbb és legolcsóbb alternatívája. Akik bizalmatlanok a víztisztító készülékekkel szemben, vagy nem akarnak komolyabban beruházni ilyen célra, azok számára ideális megoldás lehet a víztisztító kancsó. Használata egyszerű és kényelmes, olcsón beszerezhető. Karbantartása nem igényel nagy erőfeszítést, akár műszaki érzékkel nem rendelkezők, például hölgyek számára is könnyű: a szűrőbetét csere 2-3 perc alatt, szerelés nélkül elvégezhető.

A kancsó egyik legnagyobb előnye a mobilitás: nyaraláskor magunkkal vihetjük, különösen, ha kétes ivóvizű helyre utazunk. Kifejezetten ajánlott azoknak is, akik gyakran költöznek, de jól jöhet munkahelyi használatra, ha csak mi magunk szeretnénk élni a tisztított víz előnyeivel. Legpraktikusabb megoldás 1-2 fős háztartásokban. Ha nem gondolkodunk hosszú távra, hanem csak kipróbálni szeretnénk, milyen lehet tisztított vizet inni, egy néhány ezer forintos kancsó megvásárlása nem nagy jelent nagy tételt.

A vízszűrő kancsó mellett létező alternatíva a csapra szerelhető készülék, amely a mosogató pulton, helyezkedik el, és egy útválasztó csappal van ellátva, valamint az ipari víztisztító berendezések. Ezek a termékek lényegesen nagyobb mennyiséget tudnak megtisztítani, ám telepíteni kell őket és karbantartásuk, szűrőcseréjük is jóval bonyolultabb.

 

Tekintse meg víztisztító kancsó kínálatunk!

Hogyan szűr a víztisztító?

A víz szűrésére kétféle eljárás kínálkozik. Az egyik az úgynevezett fordított ozmózisos eljárás, melyet a hatvanas években a NASA fejlesztett ki a szennyvíz megtisztítására, és valójában a fordított ozmózis (reverse osmosis – rövidítve: RO) elvén működik. A fordított ozmózisban a víz egy féligáteresztő membránon préselődik át, amely ezáltal elkülöníti, megszűri a vizet a szennyeződésektől, és – sajnos – a benne természetesen előforduló sóktól, és ásványi anyagoktól. Ilyenek például a kalcium, magnézium, kálium. Ezek az ásványi sók és nyomelemek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ugyanis hiányukban az emberi test só- és ionháztartása felborul, elősegítve a kóros elváltozásokat. Figyelmet kell tehát fordítani a már megszűrt víz visszasózása, az erre a célra gyártott készítményekkel, amelyeket szintén meg kell vásárolni. Ennek fényében nézve a korábban leggazdaságosabbnak kikiáltott víztisztító rendszer üzemeltetése mégsem annyira olcsó és egyszerű, nem beszélve a bonyolult telepített szerkezet karbantartásáról sem. A fordított ozmózisos víztisztítók másik hátránya, hogy jelentős a szennyvíz képződés a megtisztított víz arányában.

A létező másik lehetőség a víz szűrésére az aktív szenes eljárás. Jelenleg ez a legpreferáltabb, legkorszerűbb eljárás, és a háztartásokban is széles körben elterjedt. Az ozmózisos víztisztítással ellentétben nem szűri ki az értékes ásványi sókat, viszont a klórt igen. Ennek eredményeképp egészséges, teljes értékű, tiszta és kellemes ízű vízkoktélt kapunk. Az aktív szenes eljárás lényege, hogy a víz egy aktív széngranulátumot tartalmazó filteren keresztül a saját súlyánál fogva lecsorog a kancsó aljára, a szén apró, porózus felületű szemcséi pedig mechanikusan és kémiai úton is megkötik a szennyeződéseket, káros anyagokat.

Az Aquaphor vízszűrő kancsó betét a hagyományos szűrőbetétektől is hatékonyabb, ugyanis a bennük alkalmazott szénszemcsék mérete jóval kisebb, ezáltal a szén nagyobb felületen érintkezik a tisztítandó vízzel. Az Aquaphor kancsókban megtalálható egyedülálló, szabadalmaztatott Aqualen szűrőbetét az aktív szenes filter továbbfejlesztett változata, mely a szénszemcsék mellett antibakteriális hatású ezüstöt és aqualen anyagot is tartalmaz. Az aqualen speciális ioncserélő anyag, amelyet kókuszpelyvából nyernek ki. Az aqualen átszövi az anyagot, helyükön tartja a szénszemcséket, így ezek egyenletesebben helyezkednek el a filterben. Ezáltal elkerülhetővé válik, hogy a szemcsék eltávolodjanak egymástól, és a köztük kialakuló csatornácskán a víz szűretlenül kerüljön ki a betétből.

Az Aqualent használó Aquaphor kancsós víztisztító egyedülálló tulajdonsága, hogy véglegesen megköti a káros anyagokat, így nem fordulhat elő, hogy a szűrőbetétekből élettartamuk lejárta után a szennyeződés visszaszivárog a már megszűrt vízbe. A víz tisztítása ezzel a technológiával visszafordíthatatlan és 100%-ban hatékony. Az Aquaphor vízszűrő kancsó gyors és eredményes tisztítást végez a vízben.

 

Tekintse meg víztisztító kancsó kínálatunk!

Milyen kancsót válasszak?

Első és legfontosabb szempont a biztonság. Sajnos, nem mindegyik, forgalomban lévő kancsós víztisztító felel meg maradéktalanul az egészségügyi követelményeknek. Az Aquaphor kancsók az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ) által bevizsgált és ellenőrzött termékek, melyek OTH –engedéllyel rendelkeznek.

Gondot okozhat a már sokszor használt szűrőbetéten a gombák, baktériumok és vírusok megtelepedése.  Sajnos, ha ez bekövetkezett, a kancsó többet árt, mint használ. Az Aquaphor szűrőbetétek esetében ez nem fordulhat elő, ugyanis az aktív szenes szűrő ezüstöt is tartalmaz, mely csírátlanító hatása révén elpusztítja a kórokozókat.

Érdemes átgondolni, hogy az általunk kiválasztott vízszűrő kancsó alkatrészeinek, legfőképpen szűrőbetétjének utánpótlása könnyen megoldható-e. Akadnak ugyanis olyan termékek, amelyhez már nem gyártanak szűrőbetétet, vagy csak korlátozottan tudunk hozzájutni, így ennek hiányában a kancsónk használhatatlan. Az Aquaphor vízszűrő kancsókba való Aqualen szűrőbetét webáruházunkban online elérhető, pár napon belül kiszállítjuk Önnek.
Tartsuk szem előtt a gazdaságosságot is. A Magyarországon forgalmazott vízszűrő kancsók átlagos szűrőkapacitása 100-150-200 liter. Ezzel szemben az Aquaphor kancsók kapacitása 300 liter, tehát jóval ritkább szűrőcserét igényel, elég mindössze 3-4 havonta cserélni. A csere aktualitását a kancsó tetején elhelyezett számláló jelzi, amely minden betöltésnél lép egyet. Ár-érték arányban nagy kapacitásának és ritkább cseréjének köszönhetően magasan a legjobbnak bizonyul a konkurens márkák közül, ennélfogva Ön nagyobb megtakarítást érhet el más vízszűrő betétekhez viszonyítva.

Különböző gyártók szűrőbetétjeinek kapacitása ár-értéke arányban:
Aquaphor B100-5 szűrőbetét ár/kapacitás 2600 Ft/ 300 liter szűrés = 8,7 Ft/ liter
Laica Bi flux szűrőbetét ár/kapacitás kb. 1690 Ft/ 150 liter szűrés = 11,3 Ft/ liter
Brita Maxtra szűrőbetét ár/kapacitás kb. 1720 Ft/100 liter szűrés = 17 Ft/ liter

Mindenképpen előnyös figyelni arra, hogy a gyártó vállal-e garanciát a termékre. Jótállás esetén egy nem várt probléma felfedezésekor így van kihez fordulni. Webáruházunk az Aquaphor termékekre egy év garanciát kínál, ezzel is biztosítva a víztisztító kancsók minőségét.
Amennyiben a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módon szeretne szűrt vízhez jutni, cégünk termékei megbízható minőséget képviselnek. Éljen a lehetőséggel most, és pár napon belül otthonában próbálhatja ki a víztisztító kancsó összes előnyét!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére