Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ivóvíztisztítás, a jövő fontos szakmája

Ivóvíztisztítás, a jövő fontos szakmája

A huszonegyedik század stratégiailag legfontosabb altalaj kincse már nem a kőolaj, vagy más ásvány lesz, hanem az IVÓVÍZ!

Az egyre inkább növekvő emberiség egyre több vizet igényel, elsősorban az életben maradáshoz, másodsorban az egyéb háztartási és ipari felhasználáshoz. Mivel a rendelkezésre álló víz kevesebb, mint amire szükség mutatkozik, és annak sem mindig megfelelő a minősége, ami rendelkezésre áll, az ivóvíztisztítás egy rendkívül fontos iparággá, szolgáltatássá nőtte ki magát.

Közhelynek számít, hogy hazánk, és a Kárpát-medence vízügyi nagyhatalom. Ugyanakkor az ivóvíztisztítás itt is igencsak szükséges folyamat, hisz a rendelkezésre álló talajvíz, és egyéb vizek nagy része valamilyen módon szennyezett.

Az ivóvíztisztítás szerencsére a mai kor technikai színvonalán nem kivitelezhetetlen feladat, sőt minden típusú szennyezésre létezik gyors, és szakszerű válasz. A ház körüli kutak vize, ugyanúgy, mint a kisebb-nagyobb települések ivóvizét adó vízbázis tisztítható, csak az eszközök léptéke és típusa tér el egymástól. A víz minőségének megállapítása mindig az első lépes, ha el szeretnénk dönteni, szükség van-e valamilyen tisztításra.

Ha –amire nagy az esély- ez szükséges, akkor már csak azt kell tudni, milyen típusú szennyezésről van szó, és mekkora kapacitásigénye van a megtisztítandó víznek, vagyis egy egyszerű kútról, vagy esetleg ipari méretű felhasználóról van szó, és a megoldást is ennek tudatában kell tervezni. A végeredmény pedig mindenképpen tiszta, fogyasztásra vagy bármilyen más célú felhasználásra alkalmas víz lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére