Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A háztartási víztisztító berendezés előnyei

A háztartási víztisztító berendezés előnyei
Az egészséges életmód, a környezetvédelem és pénzspórolás jegyében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte a háztartási víztisztító készülékek. Sajnos hazánkban is sok helyen tapasztalható, hogy a csapvíz minősége kifogásolható, a fúrott kutak vize pedig alapvetően tisztításra szorul. A megfelelő víztisztító berendezés azonban segítséget nyújt az ilyesfajta problémák orvosolásában, minden nap tiszta és egészséges vízhez juthat, számos egészségügyi gondot megelőzve ezzel.

 

Széleskörű alkalmazhatóság


A mindennapi vízhasználat során számos, eltérő jellegű kellemetlenséggel találkozhatunk, függetlenül attól, hogy ivóvízként, vagy más célokra pl.: főzés, fürdés, takarítás, fűtés, használjuk az otthoni vizet. A leggyakrabban előforduló problémák között szerepel a magas vastartalom, a kemény víz, a biológiai szennyeződések, nehézfémszármazékok, klór, egyéb fizikai szennyeződések, és még sorolhatnánk. Ezek a tényezők nem csak az ivóvizet teszik ihatatlanná, de a más jellegű felhasználást is sok esetben ellehetetlenítik. A kemény víz gyorsan tönkreteszi háztartási gépeit, és a vízvezetékeket, fűtőrendszert, hiszen a benne lévő kalcium és magnézium a felelős a vízkövesedésért. A vasas víznek szintén hasonló hatása van, s igen egyszerű észrevenni, hiszen minden esetben barnás, vagy vöröses színű, illetve mindenhol rozsdafoltok jelennek meg pl.: ruháin a mosás után, vagy a csaptelepen. Az ilyen csapvíznek nem csak a kinézete, de szaga is sokszor árulkodó és egyben visszataszító. Az otthoni fúrott kutak vizét pedig minden esetben ki kell vizsgáltatni, s szükség esetén víztisztító berendezést vásárolni.

Szerencsére ma már a felsorolt problémák mindegyikére létezik hatékony megoldás, gyorsan és könnyen otthonába is. Természetesen vannak problémaspecifikus víztisztító-, és lágyító berendezések, de a technika fejlődésének köszönhetően már komplex rendszerek is rendelkezésre állnak. A víztisztító berendezés előnyei persze nem merülnek ki a kristálytiszta vízben, hiszen, gondoljon csak bele, mennyi pénzt spórolhat azzal, ha nem vásárolja meg a drága palackozott vizeket, mellyel még a környezetet is kíméli.  Ha a fúrott kútja tisztított vizét használja több közüzemi kiadást is maga mögött tudhat, ugyanakkor a vízlágyító berendezéseknek hála meghosszabbíthatja háztartási gépei élettartamát is.

Ha otthonából egy minden problémát egyszerre kezelő víztisztító berendezés hiányzik, akkor önnek az Aqualine komplex víztisztítóra, vagy egy ozmózisos víztisztítóra van szüksége. Ezek az eszközök közel 99%-os hatékonysággal távolítanak el mindenfajta szennyeződést molekuláris szinten kezdve.

Előfordul persze, hogy csak 1-1 részprobléma kezelésére van szükség, így ilyenkor nem gazdaságos a komplex rendszerek beszerzése, ezért számos olyan készülék létezik, mely célzottan kezeli a szóban forgó szennyeződést.
Az egyik leggyakoribb eset a vasas víz. Szűrése házilag könnyen és gyorsan kivitelezhető a Softline eco vízlágyító és vastalanító szűrő segítségével. Ez a víztisztító berendezés képes valamennyi mechanikai szennyeződést eltávolítani pl.: vas, mangán, kálcium, így pedig a víz elszíneződését, vízkövesedését is megszüntetni, lassítja, vízvezetékeknek, csaptelepnek is hosszabb élettartamot kölcsönözhetünk.

A vasas víz mellett a legtöbb bosszúságot a kemény víz jelenti. A vízlágyítás problémakörére a polifoszfátos víztisztító a megoldás. Amennyiben nem fordítunk kellő figyelmet a keményvíz, vízkövesedés meggátolására, úgy hamar búcsút is inthetünk a drága berendezéseknek. A polifoszfát vízlágyító működési elve igen egyszerű, hiszen molekuláris szinten gátolja meg a kemény víz kialakulását, ugyanis burkot képez a keménységet okozó kálcium- és magnézium ionok köré, így nem engedi, hogy azok vízkő formájában lerakódjanak, és károsítsák a berendezések belsejét. Ilyen háztartási vízlágyító berendezés a legújabb technológiát alkalmazó Softline háztartási vízlágyító is, mely akár lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását is képes ellátni.

A Filter-Tech weboldalán részletesebben is olvashat a különböző víztisztító berendezésekről és azok előnyeiről. Ha bármilyen kérdése van, vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, s mi készségesen állunk rendelkezésre.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére