Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

​Víztisztító kancsó – a legolcsóbb víztisztítás

​Víztisztító kancsó – a legolcsóbb víztisztítás

A víztisztító kancsó használata a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás a víz tisztaságának fokozására. Mint tudjuk, a vezetékes víz minden esetben tartalmaz olyan szennyeződéseket, amelyektől meg szeretnénk szabadulni.

Az ozmózis elvén működő, illetve a csapra szerelhető víztisztító berendezések komplex feladatokat látnak el, de ha beérjük kisebb hatásfokkal, vagy csupán egyes szennyeződéseket szeretnénk kiszűrni, akkor a jóval olcsóbb víztisztító kancsó is megfelelő alternatívát jelenthet. A víztisztító kancsó két elemből épül fel. Az egyik elem gyakorlatilag egy hagyományos kancsó, ami semmiben sem különbözik más műanyag vagy üveg termékektől. A másik elem végzi a víz tisztítását; a kancsó tetejére csatlakoztatott cserélhető, illetve eldobható szűrőbetétes elem egyedi minőségű aktívszén jellegű szűrőrétegből áll, amelynek hatékonyságát az ezüst hatása növeli.

A speciális szűrőbetétnek köszönhetően a víztisztító kancsó képes jelentős mértékben megszabadítani bennünket a vízben található nemkívánatos elemektől, beleértve a nehézfémeket, a klórt és a rozsdát, ugyanakkor a hasznos ásványi anyagokat lehetőség szerint átengedi a szűrőn. Ennek köszönhetően az így kapott víz nem csak tisztább és egészségesebb, de finomabb is lesz.

Ha víztisztító kancsó használata mellett döntünk, számolni kell a szűrőbetét cseréjének költségével. Ez más megoldások esetén is így van, azonban a víztisztító kancsó kis kapacitása miatt gyakori szűrőcserére szorulhat, ha gyakran használjuk. Általánosságban azt lehet elmondani, hogy a víztisztító kancsó egy-két fős háztartások részére ajánlható,a hol a vízfogyasztás nagyjából 3-4 liter körül alakul. Ha ennél jelentősen több vizet tisztítunk a kancsó segítségével, az esetben már inkább az asztali víztisztító megoldások lehetnek ajánlottak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére