Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

​Vízlágyító berendezés a háztartás megóvásáért

​Vízlágyító berendezés a háztartás megóvásáért

A vízlágyító berendezés használata jelentős védelmet kínál a nemkívánatos vízkő ellen. A vízkő képződésének alapvetően egyszerű vegyi, illetve fizikai magyarázata van; az általunk is fogyasztott vízben kalcium és a magnézium ionokhoz kötött hidrogén-karbonát található, amelyek a víz keménységét okozzák.

Minél több található ezekből a vegyületekből a vízben, annál keményebb vízről beszélhetünk. Ha melegítjük a vizet, az esetben bekövetkezik a magnézium-ionokhoz kötött hidrogén-karbonát kicsapódása és vízkövesedés jön létre. Ezt a nemkívánatos folyamatot különböző vízlágyító berendezés használatával előzhetjük meg. A vízlágyító berendezés használata jótékony hatással van a bőrünk és hajunk állapotára, valamint a háztartási berendezéseink várható élettartamára.

Mindenekelőtt a bőrre és a hajra gyakorolt hatásáról érdemes írni; ha lágy vízzel tusolunk, azt tapasztaljuk, hogy a bőrünk és a hajunk sokkal selymesebb, ápoltabb. Még a lágy vízzel mosott törölközők és köntösök is lágyabb tapintásúak lesznek.

Mindemellett a vizes háztartási gépeink védelmének érdekében érdemes lágy vizet használnunk. A reklámokból jól tudjuk, hogy a mosógép fűtőszálát tönkreteszi a vízkő, de nem csak a fűtőszál cseréje, hanem a vízkövesedés által okozott energiaveszteség is jelentős tételt képez. A mosógép mellett veszélyben vannak a mosogatógépek, a kávéfőzők, a vízforralók, a gőzölős vasalók és minden olyan berendezés, ami csapvizet használ. Ráadásul el kell mondani, hogy a kemény víz foltot hagyhat a különböző felületeken, a csempéken, a tükrükön... Ha mindezt meg szeretnénk akadályozni, döntsünk a vízlágyító berendezés használata mellett, amely kényelmes és hatékony megoldást biztosít a kemény vezetékes csapvíz és a vízkő ellen.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére