Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

​Az ivóvíztisztítás jelentősége

​Az ivóvíztisztítás jelentősége

Az ivóvíztisztítás jelentőségéről egyre többen tájékozódnak; az emberek szerencsére egyre többet foglalkoznak azzal, hogy az elfogyasztott ivóvíz megfelelő minőségű legyen. Ennek tükrében nem meglepő, hogy egyre többen térnek át a vezetékes ivóvízről a víztisztítók által előállított tiszta vízre.

Az ivóvíztisztítás eszköze a megfelelő minőségű víztisztító berendezések. Ezek alapvetően szűrési feladatokat látnak el; a vízből bizonyos technikák alkalmazásával kiszűrik azokat az anyagokat, amelyek kockázatot jelenthetnek az egészségünkre. Mint tudjuk, a vezetékes ivóvíz jelentős mértékben van szennyezve különböző nehézfémekkel, rozsdával, homokkal, gyógyszer- és hormonmaradványokkal és természetesen klórszármazékokkal.

A klór használata szükséges, hiszen megbízható módon el kell pusztítani a baktériumokat és a vírusokat, de a vízben hátramaradó klórszármazékok kellemetlen szagot és ízt kölcsönöznek a csapvíznek. És sajnos ez csak a kisebbik baj, hiszen egyes klórszármazékok élettani hatása összefüggésbe hozhatók a daganatos megbetegedésekkel.

Az ivóvíztisztítás során a a víztisztító berendezés megszűri a vezetékes ivóvizet, ilyen módon a poharunkba már tiszta víz kerül. A megfelelő minőségű ivóvíztisztítás során a klórszármazékok 90 százaléka kiszűrhető, aminek eredményeképpen eltűnik a víz kellemetlen íze és szaga. A nehézfémek szinte teljes mértékben eltávolíthatók, ahogyan a homok és a rozsda is. Tévhit azt gondolni, hogy a víztisztító berendezések használata során előállított víz teljesen „tiszta”, illetve „desztillált”. Egyes ásványi anyagok megmaradnak, de ha ezt nem tartjuk elegendőnek, visszasózásra is van lehetőségünk. Az ivóvíztisztítás során előállított tiszta víznek köszönhetően elbúcsúzhatunk az ásványvizes palackoktól.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére