Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kútvíz tisztítását mindenképpen el kell végezni

2015. 12. 16. 13:43:15
A kútvíz tisztítását mindenképpen el kell végezni

Ha nem vezetékes vizet szeretnénk otthonunkban fogyasztani, akkor más megoldások esetében a tisztításra kiemelten oda kell figyelni. A kútvizet meginni tisztítás nélkül nem javasolt, hiszen nagyon sok szennyeződés van a talajban, amely a vízben is megjelenik.

A kútvíz tisztításakor egy házi vízkezelőművet kell kialakítani, amelyen keresztül halad a víz. Ebben az esetben közel ugyanolyan tisztítási fázisokon megy keresztül, mint ipari méretben. Sokan úgy használják a kútvizet, hogy az csak pl. a wc öblítésére, mosásra szolgál. Ebben az esetben nem érdemes ivóvíz minőségűvé tisztítani a kútvizet. Ilyen fokú kútvíz tisztításra csak akkor van szükség, ha azt meg is isszuk. Oda kell figyelni arra, hogy a víztisztító rendszerben lévő szűrőket kell-e cserélni és ha igen, akkor milyen időközönként. A házi vízműnek és a víztisztító rendszernek a kialakítását, beüzemelését mindenképpen érdemes szakemberre bízni.

Minden háztartásban rendelkezésre kell álljon tiszta ivóvíz, hiszen ennek fontos szerepe van az egészség megőrzésében. Azokban a háztartásokban, ahol kisgyermek is van, ott kiemelten kell figyelni arra, hogy lehetőleg fertőtlenítő szer ne legyen a vízben. A kútvíz a tisztítás után teljesen más ízzel bír, mint a csapvíz, amely sok esetben rosszabb ízű lehet. Ha valaki úgy dönt, hogy nem vezetékes vizet használ, hanem kútvizet, akkor meg kell hagyni azt a lehetőséget, hogy a vezetékes rendszerből is adott esetben érkezhessen víz.

Ha érdeklik háztartási és ipari területen használható víztisztító berendezéseink, akkor ezen a honlapon megtalálja a megfelelőt!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére