Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
269.900 Ft (212.520 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 8 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10796
Nem értékelt
Cikkszám: SOFT25
Gyártó: Filter-Tech

Filter-Tech SOFT 25l vízlágyító berendezés

269.900 Ft (212.520 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

Központi, háztartási, ioncserélős vízlágyító berendezés automata vezérlőegységgel, keskeny kivitelben.

A központi háztartási vízlágyítók lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását végzik.

A SOFT25 vízlágyító berendezés közepes méretű, keskeny központi háztartási vízlágyító a nagyobb (15 m3 feletti) vízfogyasztású, 4-5 fős háztartások vizének lágyítására alkalmas, amennyiben a víz keménysége közepes, magas.

Az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélik. Ezzel a technológiával a víz keménységét okozó ásványi sókat kivesszük a vízből.

A vízlágyítóban lévő ioncserélő gyantatöltet nátrium tartalma időnként lemerül, így azt szükséges rendszeresen regenerálni. A berendezés vezérlőegysége automatikus visszaszámlálóval rendelkezik: a kezelt (lágyított) víz mennyiségét figyeli. A beállított adatok alapján, amikor eléri az adott mennyiséget, a készülék az előre rögzített időpontban (alaphelyzetben hajnal 2 órakor) automatikusan elvégzi a töltet regenerálását.

Karbantartása nagyon egyszerű, nem igényel szakértelmet. A berendezés gyanta töltetének automatikus regenerálása sótabletta felhasználásával történik. A sótabletta azonban időnként elfogy, ezért azt pótolni szükséges. Ez nagyon egyszerű, bárki elvégezheti: csak bele kell önteni a berendezés sótartályába a sót, amikor erre szükség van. A sótabletta 25 kg-os, zsákos kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas, nagy tisztaságú só használható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: havi karbantartási költség a havi vízfogyasztás függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyítása során, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

Amennyiben nem ismert az adott felhasználási hely vízkeménysége, az OKT-1 teszter folyadékkal könnyedén megmérhető.

A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy és vízmentes helyen lehetséges, ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

MŰKÖDÉSI ELV


A vízlágyítók a hidegvíz rendszerbe kerülnek beépítésre, feladatuk, hogy megváltoztassák a víz kémiai és fizikai jellemzőit. A berendezések csökkentik a vízkő képződést okozó oldott kalcium és magnézium mennyiségét.  

A lágyítandó víz műgyanta anyagú ioncserélő oszlopokon kerül átvezetésre erős kationos műgyanta). A folyamat végén a kalcium és/vagy magnézium ionok nátrium ionokra cserélődnek. Ennek következtében a berendezésből kiáramló víz nem tartalmaz maradó keménységet okozó ionokat, melegítéskor nem keletkezik vízkő kiválás. 

A vízlágyítók feladata, hogy maximális védelmet nyújtsanak a vízkőképződéssel szemben a csövekben és a különböző rendszerekben. Egy bizonyos ideig tartó működés után az ioncserélő oszlopok megtelnek kalcium és magnézium ionokkal. Az ioncserélő oszlopok kimerülése után regenerálni kell őket. A regenerálást konyhasóoldattal lehet elvégezni. A berendezés a konyhasót az erre a célra kialakított tartályból vételezi. A regeneráció a berendezés elektronikája által vezérelten az éjszaka folyamán automatikusan elindul.


Regenerálás aktiválási módjai:
• Átáramlott vízmennyiség alapján
• Eltelt idő alapján

ELŐNYÖS TULAJDONSÁGOK

• A vízlágyító megvédi a csöveket, fürdőszobai, konyhai szerelvényeket, háztartási berendezéseket a vízkő okozta károsodásoktól.
• Lehetővé teszi, hogy a háztartási berendezések megfelelően üzemeljenek.
• A lágyított víz bőrrel való érintkezéskor lágyabb érzést kelt.
• Jacuzzi-nál, gőzfürdőknél a lágyított víz alkalmazása alapvető feltétele a probléma mentes működésnek.
• A különböző vásznakat, ruhákat puhább tapintásúvá teszi, a háztartási edényeken száradás után nem jelennek meg vízkőfoltok.
• A továbbiakban nem lesz szükség vízkőmentesítési eszközök, anyagok felhasználására.

- szűrési teljesítmény 1.50 m3/óra
- vízlágyító gyanta (liter/kapacitás) 25/79
- automata digitális vezérlőfej Igen
- by-pass szelep Igen
- Belépő oldali szűrőkészlet Igen
- Szennyvíz csatlakozó cső Igen
- vezérlőfej csatl. víz be/ki 1”
- szennyvíz csatl. 1/2”
- méretek (Mag.×Szél.×Mély.) 1100 × 330 × 480 mm
- sóoldó tartály beépített

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére