Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
236.900 Ft (186.535 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 8 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9477
Nem értékelt
Cikkszám: SOFT12
Gyártó: Filter-Tech

Filter-Tech SOFT 12l vízlágyító berendezés

236.900 Ft (186.535 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Központi, háztartási, ioncserélős vízlágyító berendezés automata vezérlőegységgel, keskeny kivitelben.

A központi háztartási vízlágyítók lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását végzik.

1.    Belépő elzáró csap 
2.    Visszacsapó szelep 
3.    Előszűrő
4.    Flexibilis tömlő 
5.    Tápegység 
6.    Sósvíz leeresztő tömlő
7.    Túlfolyó tömlője 
8.     Visszaáramlás gátló szifon 
9.    Vízóra

A SOFT12 vízlágyító berendezés közepes méretű, keskeny központi háztartási vízlágyító a kisebb (10 m3 alatti) vízfogyasztású, 1-2 fős háztartások vizének lágyítására alkalmas, amennyiben a víz keménysége közepes, magas.

Az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélik. Ezzel a technológiával a víz keménységét okozó ásványi sókat kivesszük a vízből.

A vízlágyítóban lévő ioncserélő gyantatöltet nátrium tartalma időnként lemerül, így azt szükséges rendszeresen regenerálni. A berendezés vezérlőegysége automatikus visszaszámlálóval rendelkezik: a kezelt (lágyított) víz mennyiségét figyeli. A beállított adatok alapján, amikor eléri az adott mennyiséget, a készülék az előre rögzített időpontban (alaphelyzetben hajnal 2 órakor) automatikusan elvégzi a töltet regenerálását.

Karbantartása nagyon egyszerű, nem igényel szakértelmet. A berendezés gyanta töltetének automatikus regenerálása sótabletta felhasználásával történik. A sótabletta azonban időnként elfogy, ezért azt pótolni szükséges. Ez nagyon egyszerű, bárki elvégezheti: csak bele kell önteni a berendezés sótartályába a sót, amikor erre szükség van. A sótabletta 25 kg-os, zsákos kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas, nagy tisztaságú só használható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: havi karbantartási költség a havi vízfogyasztás függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyítása során, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

Amennyiben nem ismert az adott felhasználási hely vízkeménysége, az OKT-1 teszter folyadékkal könnyedén megmérhető.

A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy és vízmentes helyen lehetséges, ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

MŰKÖDÉSI ELV


A vízlágyítók a hidegvíz rendszerbe kerülnek beépítésre, feladatuk, hogy megváltoztassák a víz kémiai és fizikai jellemzőit. A berendezések csökkentik a vízkő képződést okozó oldott kalcium és magnézium mennyiségét.  

A lágyítandó víz műgyanta anyagú ioncserélő oszlopokon kerül átvezetésre erős kationos műgyanta). A folyamat végén a kalcium és/vagy magnézium ionok nátrium ionokra cserélődnek. Ennek következtében a berendezésből kiáramló víz nem tartalmaz maradó keménységet okozó ionokat, melegítéskor nem keletkezik vízkő kiválás. 

A vízlágyítók feladata, hogy maximális védelmet nyújtsanak a vízkőképződéssel szemben a csövekben és a különböző rendszerekben. Egy bizonyos ideig tartó működés után az ioncserélő oszlopok megtelnek kalcium és magnézium ionokkal. Az ioncserélő oszlopok kimerülése után regenerálni kell őket. A regenerálást konyhasóoldattal lehet elvégezni. A berendezés a konyhasót az erre a célra kialakított tartályból vételezi. A regeneráció a berendezés elektronikája által vezérelten az éjszaka folyamán automatikusan elindul.


Regenerálás aktiválási módjai:
• Átáramlott vízmennyiség alapján
• Eltelt idő alapján

ELŐNYÖS TULAJDONSÁGOK

• A vízlágyító megvédi a csöveket, fürdőszobai, konyhai szerelvényeket, háztartási berendezéseket a vízkő okozta károsodásoktól.
• Lehetővé teszi, hogy a háztartási berendezések megfelelően üzemeljenek.
• A lágyított víz bőrrel való érintkezéskor lágyabb érzést kelt.
• Jacuzzi-nál, gőzfürdőknél a lágyított víz alkalmazása alapvető feltétele a probléma mentes működésnek.
• A különböző vásznakat, ruhákat puhább tapintásúvá teszi, a háztartási edényeken száradás után nem jelennek meg vízkőfoltok.
• A továbbiakban nem lesz szükség vízkőmentesítési eszközök, anyagok felhasználására.

- szűrési teljesítmény 1.00 m3/óra
- vízlágyító gyanta (liter/kapacitás) 12/36
- automata digitális vezérlőfej Igen
- by-pass szelep Igen
- Belépő oldali szűrőkészlet Igen
- Szennyvíz csatlakozó cső Igen
- vezérlőfej csatl. víz be/ki 1”
- szennyvíz csatl. 1/2”
- méretek (Mag.×Szél.×Mély.) 570 × 330 × 480 mm
- sóoldó tartály beépített

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére