Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kútvíztisztítás és vastalanítás berendezései

Rendezés:

Víz vastalanítása könnyen és gyorsan
 

A csapvizek, fúrott kutak vizei természetes állapotuknál fogva tartalmaznak egy bizonyos mennyiségű vasat. Ez kis mértékben egyáltalán nem veszélyes az egészségre, hiszen a szervezetünknek is szüksége vasra, mint alapvető ásványi anyag, hiszen ez a vér képződését segíti, de a mindennapi táplálkozás során a szükséges vasmennyiséget pótolni tudjuk. Magyarországon a csapvizek megengedett vastartalma 0,2 mg/l, mely még nem ártalmas az egészségre nézve. A vas mellett persze egyéb anyagok, mint például a kálcium és magnézium is előfordulnak a csapvízben, fúrott kutak vizében.  Érdemes nagy figyelmet szentelni erre a jelenségre, hiszen a túlságosan vasas víz igen veszélyes lehet több szempontból is. A magas vastartalmú víz szűrése házilag viszont szerencsére könnyebb, mint azt elsőre gondolnánk.

 

A vasas víz problémája

A magas vastartalmú víz nem csak az egészségre lehet veszéllyel, hanem magára a vízvezetékrendszerre is, hiszen a vas jelenléte miatt az elszíneződések és lerakódások képződése is sokkal gyorsabban zajlik, és lerakódva a csövek korrodálódását, eldugulását okozhatja. A vasas vizet igen egyszerű észrevenni, hiszen minden esetben barnás, vagy vöröses színű víz folyik a csapból, illetve mindenhol rozsdafoltok jelennek meg pl.: ruháin a mosás után, vagy a csaptelepen. Az ilyen csapvíznek nem csak a kinézete, de szaga is sokszor árulkodó és egyben visszataszító. Ez azonban csak a kisebb probléma, hiszen a berozsdásodott, vízköves vízvezetékek és csaptelepek a kórokozók számára maga a paradicsom, így, ha nem vagyunk kellően óvatosak, és nem vesszük észre a problémát idejében, akkor komoly betegségeket szedhetünk össze. A legnagyobb veszélyt mindig a fúrott kutak jelentik, hiszen sokszor nincsenek megfelelően ellenőrizve, ezért a fúrott kút vastalanítása nagyon fontos.
Szerencsére ma már van megoldás az ilyen jellegű kellemetlenségre, hiszen vastalanító szűrő berendezésekkel védekezhetünk a szennyezett vizek ellen igen hatékonyan.

 

vastalanító szűrő


Softline eco+ vastalanító és vízlágyító szűrő

A vasas víz szűrése házilag könnyen és gyorsan kivitelezhető, hiszen a Softline eco+ vastalanító és vízlágyító szűrő remek megoldást jelenthet a vasas víz problémájára. Ez a fejlett technológiát alkalmazó vastalnító szűrő képes a vízben lévő elszíneződéséket és lerakódásokat okozó szennyeződéseket eltávolítani pl.: vas, mangán, keménység, így pedig a víz elszíneződését, vízkövesedését is megszüntetni. Ezzel nem csupán az egészségünket védhetjük a kórokozóktól és magas vastartalomtól, de a vízvezetékeknek, háztartási berendezéseknek, csaptelepnek és szanitereknek is hosszabb élettartamot kölcsönözhetünk. A fúrott kút vastalanítása és lágyítása is egyszerűen megoldható ezzel az eszközzel.

A drága közüzemi díjak miatt igen népszerűvé vált a saját fúrott kutakból nyert ivóvíz fogyasztása, azonban az esetek többségében nagyon mélyre kell fúrni ahhoz, hogy valóban tiszta vízhez juthassunk, ám ez sajnos nem olcsó. Sokan csupán a felsőbb rétegek vizét fogyasztják, ami természetesen tele van vassal és mangánnal. Ha ily módon jut valaki ivóvízhez, akkor a víz vastalanítása nem csupán egy opció, hanem igen fontos lépés az egészség megőrzése érdekében. Persze víz vastalanítása házilag nem mindig könnyű feladat.
A Softline eco+ vastalanító és vízlágyító szűrő számára azonban ez sem jelent akadályt. A vízszűrési folyamat lényege, hogy a szűrőn keresztülfolyó vízből megköti a vasat, mangánt, és a vízkövesedést okozó kémiai elemeket.

A vasas víz szűrése házilag akkor is fontos, ha a vizet egyáltalán nem használja ivásra, hiszen így is rengeteg kellemetlenséget okozhat a magas vastartalmú víz. Ilyen lehet például, ha csak mosás, mosogatás, növények öntözése céljából használja a fúrott kút vizét. Ennek oka, hogy sokszor jelennek meg rozsdafoltok ennek következtében a ruhákon, edényeken, csempéken vagy akár a kerítésen, házfalon, ha nem vagyunk elég óvatosak a locsoláskor.

A kútvízzel használt kerti mobil medencék a tikkasztó nyári hőségben nagy felüdülést jelenthetnek, elviselhetőbbé teszik a forróságot. Valószínűleg azonban minden medencetulajdonos találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a víz egy idő után elkezd barnássá, vörösessé válni, ha nincs rendszeresen cserélve. Ennek igen egyszerű oka van, méghozzá az oxidálódott vas jelenléte. Ettől a víz nem csupán gusztustalanná válik, de az egészségnek sem kedvez. A víz vastalanítása medencében igen bosszantó kihívás, de a Softline eco+ berendezést használva elejét veheti a problémának.

 

     vasas víz szűrése házilag

A vasas víz színe és szaga igen árulkodó jel
A vízkő gyorsan tönkre teheti a csaptelepet és a vezetékeket


Víz vastalanítása házilag

A Softline eco+ vastalanító és vízlágyító berendezés alkalmazható vezetékes vízre, de a fúrott kút vastalanítása sem akadály. Ugyanakkor nem csak a háztartási, de ipari mennyiségű és felhasználású vizek kezeléséhez is bátran alkalmazható.
A szűrő igen nagy hatásfokkal működik, ugyanis 16-24 liter szennyezett vizet képes megtisztítani egyetlen perc alatt, attól függően, hogy milyen teljesítményű eszközre van szüksége.
A vastalanító szűrő házilag gyorsan és könnyen üzembe helyezhető, de aki kevesebb tapasztalattal rendelkezik ilyen téren, érdemes szakember segítségét kérnie.
A vastalanító szűrő tartozékai közé tartozik az automata digitális vezérlőfej, by-pass szelep, vezérlőfej csatlakozó, szennyvíz csatlakozó, beépített vagy különálló sóoldó tartály.
A legkisebb szűrő méretei (magasság × szélesség × mélység.): 1140 × 320 × 500 mm. Az ennél nagyobb eszközök esetében a szűrőtartály és sóoldó tartály is a csomag részét képezi, melyek méretei (magasság x átmérő) 1600 × 260 mm illetve 450 × 310 mm. A sóoldó tartály pedig 85 literes.


Természetesen minél hatékonyabb és gyorsabb szűrési teljesítményre vágyik, érdemesebb a nagyobb hatékonysággal működő eszközöket választania. A teljesítmény nagymértékben függ a kiszűrni kívánt anyagoktól és azok koncentrátumától, illetve a víznyomás nagyságától.


Ár érték kategóriában a Filter-Tech Víztechnika Kft. által forgalmazott termékek mindig a legjobb minőséget képviselik. Nem kivétel ez alól a Softline eco+ vastalanító és vízlágyító szűrő sem. A teljesítménytől függően a szűrők ára 374 900 és 518 900 Ft között mozog.

 

Első pillantásra talán soknak tűnhet ez az összeg, azonban fontos szem előtt tartani azt a tényt, hogy a víz vastalanítása házilag igen kifizetődő, hiszen a vízzel érintkező eszközök, vízvezetékek és csaptelepek élettartamát is meg lehet hosszabbítani, így ezeket ritkábban kell cserélni, vagy javítani. Nem is beszélve arról, hogy különböző megbetegedéseket is okozhatnak a vízből kiváló vagy az ott lerakódó és elszaporodó kórokozók. Így tehát, a tiszta csapvíz, mely mentes a vastól, rozsdától, vízkőtől sokkal egészségesebb, valamint a palackozott vizek megvásárlását is megkerülhetjük. Hisz nincs kényelmesebb megoldás, mint az otthoni csapból nyerni a tiszta és egészséges ivóvizet.

A fúrott kutak alkalmazása vízszűrővel is sokkal gazdaságosabb megoldás lehet, mint a magas közüzemi díjak kifizetése. Persze ez csak akkor működhet megfelelően, ha a legjobb minőségű víztisztító berendezést választja.
A víz vastalanítása medencében is sokkal gazdaságosabb, ha megelőzzük magát a problémát.
A vastalanító szűrő házilag való alkalmazása tehát gyorsan megtérülő befektetés.

Összeségében elmondható tehát, hogy mindig érdemes figyelni az intő jelekre, hiszen az egészségünk múlhat rajta. Már a magas vastartalmú víz első jeleit észlelve érdemes minél hamarabb beszerezni a vízszűrőt. A víz vastalanítása egyszerűen megoldható, ha a Filter-Tech által forgalmazott Softline eco+ vastalanító és vízlágyító készülékek egyikét választja.
A vastalanító szűrő házilag való működtetése egyaránt gazdaságos és kényelmes megoldást is jelent. Legyen szó akár a fúrott kutak vizének tisztításáról, a vízkő és a vezetékek tönkremenetelének megelőzéséről, de szóba jöhet akár a víz vastalanítása medencében, a Softline eco+ szűrővel csak nyerhet.

Ha bármilyen kérdés merült fel önben a víz vastalanítása és a Softline eco+ vízszűrő kapcsán, vagy netán további információkat szeretne megtudni, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, a +36 20 393 28 89-as telefonszámon, vagy írjon üzenetet az info@filtertech.hu e-mail címre és mi mindenben segítünk Önnek.

Az oldal tetejére