Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Komplex vízkezelési technológiák

Egyedi igényei vannak, esetleg műszaki információkra lenne szüksége?
Kérjen tőlünk árajánlatot!

Írjon nekünk az alábbi e-mail címre: info@filtertech.hu

 

Filter-Tech - AQUALINE komplex VÍZKEZELÉS

Kútvízből ivóvíz


Habár a közüzemi vízellátás minden településen az alapfeladatok közzé tartozik, sajnos ezt nem mindig sikerül a megfelelő módon kivitelezni. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy az vízhálózatból érkező csapvíz zavaros, furcsa színű, kellemetlen szagú, ízű, holott gyakran vagyonokat fizetünk cserébe. Az ivóvíz minőségét soha nem szabad félvállról venni, hiszen egészségügyi következményekkel is járhat a nem megfelelően tisztított víz fogyasztása. Ennek tudatában egyre gyakoribb tendencia, hogy a magas közüzemi árakat, és rossz minőségű vízszolgáltatást megelégelve sokan otthoni fúrott kutakból nyerik az ivóvizüket. Természetesen legtöbbször ez esetben is elkerülhetetlenek a szennyeződések, azonban egy komplex víztisztitó berendezéssel ez a probléma könnyen kiküszöbölhető, sőt sok esetben a kútvíz a megfelelő tisztítás után meghaladhatja a legtisztább csapvíz minőségét is.

A fúrt kutak komplex tisztítására a Filer-Tech kifejlesztetett egy olyan modern és rendkívül hatékony víztisztító rendszert (Aqualine), mellyel nem csak rengeteget spórolhat, de minden nap tiszta és egészséges ivóvízhez juthat Ön és családja.

Mire nyújt megoldást a Filter-Tech által is forgalmazott Aqualine komplex víztisztító?

Többek között:

KÚTVÍZBŐL IVÓVÍZ
Fertőtlenítés  ●  Vastalanítás  ●  Mangántalanítás  ●  Arzénmentesítés  ●  Ammóniamentesítés  ●  Vízlágyítás ● Gáztalanítás  ●  Nitrátmentesítés

Ha az otthoni fúrott kút vizét ivóvízként szeretné hasznosítani, az első lépés minden esetben a víz bevizsgálása kell, hogy legyen. Ez két részből áll, kémiai és bakteriológiai folyamatból. A kútvíz gyakran tartalmazhatja a fentebb is felsorolt anyagokat oldott állapotban, azaz nitritet, vasat, arzént, mangánt, ammóniát, illetve baktériumokat is. Ha ezek meghaladják az egészségügyi határokat, víztisztító berendezésre lesz szüksége.
 

Filter-Tech - AQUALINE komplex vízkezelési technológia:
- közcélú ivóvízellátás területén alkalmazható (OTH közegészségügyi alkalmazási engedélye: KEF-11980-2/2014.)
- széles teljesítményhatárok között alkalmazható: 10- 500 liter/perc (0,60 - 30,0 m3/óra)
- a termelési kapacitás a technológiai sorok párhuzamos kapcsolásával tovább növelhető
- összetett komponenskört is képes kezelni: vas, mangán, arzén, ammónia, bakteriológia


A fúrt kutak alkalmazása nem csak a háztartásoknak jelentenek alternatív megoldást, hanem a különböző ipari létesítményeknek, gazdaságoknak is, hiszen a profit maximalizálása érdekében a kiadásokat a minimálisra kell csökkenteni. Az Aqualine víztisztító egy olyan befektetés mely gyorsan megtérül, s hosszú ideig mentesít a közüzemi díjak egy részének fizetésétől.

Hol alkalmazható?
Települési vízművek • Állattartó telepek • Üzemi létesítmények • Palackozó üzemek • Ipari telephelyek • Családi házak • Tanyák, stb...

 

Öntsön tiszta vizet a pohárba!


A Filter-Tech AQUALINE komplex vízkezelési technológia hat funkcionális modulból épül fel, mely modulok a helyi nyersvíz minőségétől függően elhagyhatóak.

Vezetékes vízellátás hiányában a saját kúttal rendelkező helyeken ivóvíz minőségű víz felhasználása engedélyezett. Gyakran előfordul viszont, hogy a kútvíz több összetevője sem felel meg a hatósági előírásoknak. Ilyen esetekben, amikor a kút vizének egyszerre több problémás - az ivóvíz határérték feletti - komponense is van, a vízvizsgálatok kiértékelése és a vízigények meghatározása után elkészítjük a kútvízre szabott egyedi árajánlatunkat.

A vízvizsgálat alapján olyan víztisztító rendszereket, vízkezelési technológiákat dolgozunk ki, amelyek több összetevőt is képesek egyszerre, egy rendszeren belül kezelni.

A komplex kútvíztisztítás menete


Az első lépés tulajdonképpen a baktériumok és vírusok inaktiválása, azaz a fertőtlenítés, hiszen a háztartási kutak legtöbb esetben az ivóvíz biztosítására funkcionálnak. Ha a vízvizsgálat magas arányban mutatja ki a vírusok, baktériumok jelenlétét, akkor elkerülhetetlen a vízszűrő berendezés alkalmazása, hiszen a betegségek megelőzése a családjában mindennél fontosabb, így tehát a biológiai tisztítás szükséges eleme a folyamatnak.

A komplex tisztítás egyik leglényegesebb részmozzanata a vízlágyítás kérdésének kezelése, ugyanis a kemény víz, mely igen nagy arányban tartalmaz oldott kalciumot és magnéziumot, gyorsan tönkreteszi a háztartási gépeket vízkövesedést idézve elő. Az Aqualine rendszerének ez természetesen nem jelent akadályt, az úgynevezett alkáliföldfémeket molekuláris szinten tudja semlegesíteni, ezzel is elkerülve a gépek, csövek meghibásodását, s a váratlan kiadásokat.

A leggyakrabban felmerülő probléma a fúrott kutak vizével, az a magas vastartalom. A vas jelenléte a kútvízben igen könnyen észrevehető, hiszen a vasas víz jellegzetes vöröses-sárgás színű. Ez nem csak az ivóvíz terén okoz bosszúságot, hiszen mosás után a ruhákon, locsolás után a járólapon, falakon is nyomot hagyhat rozsdafoltok formájában, így ismét csak költséghatékony módszernek bizonyulhat a vízszűrő bevetése.

A kémiai vizsgálatok célja a baktériumok, vírusok kimutatása mellett a nitrit és nitrát származékok arányának felmérése, hiszen ezen anyagoknak ugyan nincs fizikai jelük a vízben, de ennek ellenére az egészségre súlyosan károsak lehetnek. Ugyanakkor a leginkább veszélyesnek titulálható anyag, mellyel a kútvízben találkozhatunk az az arzén.

A bemutatott problémák ismeretében tehát, ismét csak hangsúlyozandó a víz laborvizsgálatának a fontossága.

Az Aqualine komplex víztisztító a modern technológia segítségével az összes bemutatott problémára egyszerre jelent megoldást, így nem kell külön-külön eszközökre költenie, s időt fecsérelni arra, hogy minden eszközt folyamatosan karban tartson. Az Aqualine komplex víztisztítóval tiszta vizet önthet a poharába!

Ha ön is szeretné fúrott kút használatára adni a fejét, de nem tudja, hogy hogyan fogjon bele, akkor itt jó helyen jár. Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő munkatársaink szakmai tanácsokkal látják el, illetve segítenek kiválasztani a megfelelő víztisztító berendezéseket is.

Cégünk vállalja a komplett ivóvíztisztítás kiépítését saját kúttal rendelkező ingatlanokon!
 

Összetettebb vízkezelési feladatok esetén keressen elérhetőségeinken és kérje árajánlatunkat! - info@filtertech.hu

Az oldal tetejére