Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RO - ipari fordított ozmózis szűrőberendezések

Ipari fordított ozmózis víztisztító berendezésekkel kapcsolatban vegye fel velünka kapcsolatot!
KÉRJE ÁRAJÁNLATUNKATinfo@filtertech.hu    

Ha igazán tiszta és sótalan víz előállítása a cél, akkor a vízkezelési technológia részét kell hogy képezze a fordított ozmózis (RO - reverse osmosis) szűrő, amely membrántechnológiát felhasználva távolítja el a kezelni kívánt vízből a kémiai elemek majdhogynem 100%-át továbbá a szerves szennyeződéseket és a baktériumokat is. Így egy valóban nagy tisztaságú és alacsony fajlagos elektromos vezetőképességű víz keletkezeik, melyet leginkább ipari felhasználás során tudnak kelőképpen hasznosítani.

A minél jobb hatásfok elérése, valamint a fordított ozmózis szűrőberendezés élettartamának növelése érdekében alapvető feladat az ipari RO-ra vezetett víz előkezelése! Ez azt jelenti, hogy a vizet a mechanikai szennyeződésektől, lebegőanyagoktól meg kell tisztítani, továbbá vastalanítani, mangántalanítani és legfőképpen lágyítani szükséges. Fontos még a vegyszerek eltávolítása, legfőképpen a klór.


Ipari RO membrán                                  Háztartási RO membrán


Hogyan működik az ipari fordított ozmózis berendezés?


A víz nagy nyomáson átpréselődik a fordított ozmózis membránon, amely egy perforált csőre precízen feltekert nagyon apró lyukakkal ellátott membrán. A lyukak mérete 0,0001 mikron, amely olyan kicsi, hogy gyakorlatilag csak víz részecskéi jutnak át rajta, minden más mikroszennyeződés és baktérium fennmarad rajta. A középen lévő perforált csőbe összegyűlik a tisztított víz, azaz permeátum, míg a fordított ozmózis membrán másik oldalán fennmaradt szennyezőanyagok lemosódnak, amely szennyvíz lesz a koncentrátum.

Az oldal tetejére