Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Központi

Fontos!
A szűrőházak ára nem tartalmazza a szűrőbetéteket!
Kérjük, hogy a termékoldalon jelölje be azokat a kiegészítő szűrőbetéteket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Rendezés:

Központi vízszűrő berendezés

 

háztartási központi vízszűrő berendezés hatékony teljesíménnyel

 

Az ivóvíz minőségére számos szabály vonatkozik, hiszen egészségügyi szempontból koránt sem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk a mindennapok során. A vízfogyasztás legegyszerűbb és leggyorsabb módja az otthoni, munkahelyi csapvíz ivása, azonban egészségügyi tényezők miatt figyelme kell venni azt is, hogy számos szennyezőanyag juthat a poharunkba és szervezetünkbe. A csapvíz rengeteg ismeretlen anyagot tartalmazhat, hiszen a természetes vizekbe, melyek aztán a vízvezetékhálózatba jutnak, számos oldott és oldatlan káros, vagy kevésbé káros anyag kerülhet. A vírusoktól, baktériumoktól kezdve a vason, homokon át egészen a nehézfémszármazékokig. Legyen szó akár a fúrott kutak vizéről, vagy csapvízről, a megfelelő tisztítás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket.

 

A lehetőségek tárháza igen széles

A vízszűrőknek ma már számos változata elérhető és megvásárolható a különböző célokra és problémákra specializálódva. Természetesen léteznek megoldások kifejezetten a közvízhálózatból érkező vízre és a házi fúrott kutak vizének tisztátására is. Az egyik legalapvetőbb készülék, mely tulajdonképpen mindenre kiterjedő megoldást jelent a reverz ozmózis elven működő, Aqualine komplex víztisztítója.  A víz megtisztításának folyamata ez esetben már molekuláris szinten történik, így nem csak a fizikai szennyeződések, de a káros kémiai, oldott anyagok is könnyen eltávolíthatók.  Az úgynevezett reverz ozmózis szűrés után, egy visszasózó patron a legfontosabb ásványi anyagokat, amire a szervezetnek szüksége van, visszajuttatja a vízbe, ezzel biztosítva a normális ásványianyag tartalmat.
A vasas víz leginkább a fúrott kutak jellemzője, azonban szűrésére a Softline eco által gyártott vízlágyító és vastalanító szűrő lehet segítségére. Ez képes valamennyi mechanikai szennyeződést eltávolítani pl.: vas, mangán, kálcium, így pedig a víz elszíneződését, a víz rendellenes ízét és a vízkövesedését is megszüntetni. A kemény víz problémájára a polifoszfátos víztisztítót ajánljuk, mely szintén molekuláris szinten gátolja meg a kemény víz kialakulását, azzal, hogy burkot képez kálcium- és magnézium ionok köré, így nem engedi, hogy azok vízkő formájában lerakódjanak, és károsítsák a berendezések belsejét.

 

Központi víztisztító berendezés

A röviden bemutatott víztisztító, vízszűrő készülékek 1-1 speciális problémára készültek, kivéve a reverz ozmózisos víztisztítót, hiszen ez egy komplexebb megoldást jelent. De akkor felmerülhet a kérdés, hogy, mi is a különbség az ozmózisos és a központi víztisztító berendezés között.
A hagyományos vízszűrőkkel ellentétben a háztartási fordított ozmózis víztisztító, nem a csapra szerelendő, hanem a konyhai mosogató alá kell helyezni, s összesen 5 darab tisztító funkciójú szűrő kap helyet a berendezésben, így mondhatni igen nagy helyet foglal, s anyagi szempontból is megterhelőbb, mint egy központi víztisztító berendezés.

Amennyiben Ön is inkább a központi víztisztító alkalmazására adná a fejét, akkor a Filtertech.hu webáruházban többféle szűrőház közül választhat, attól függően, hogy milyen célokra szeretné azokat használni. A normál három részes szűrőházak között találhat 5 coll, 10 coll, és 20 coll magasságúakat, melyek átmérője egységesen 4 coll, tehát nem kell csatlakozási problémáktól tartania. Ezekhez minden olyan szűrőbetét kompatibilis, amely azonos magasságú a szűrőházzal és az átmérője 2,5 coll. A központi víztisztító családi házhoz az 5 és a 10 coll méretű szűrőházakkal működtetendő, míg a 20 coll-os kialakítású szűrőház a nagyobb, ipari vízfelhasználás során alkalmazandó. Ez a központi vízszűrő telepíthető önállóan vagy sorba kötve a fő vízellátás szűrésére.

A szűrőház 3 elemből épül fel, ezek között találjuk a szűrőfejet, az átlátszó szűrőpoharat és az előző kettőt összeszorító kék színű hollandert, innen a BigBlue szűrőház elnevezés is.
Emellett szükségesek olyan elengedhetetlen kiegészítőik, mint a falikonzol, szűrőház kulcs és a tömítés. A fém falikonzolra központi vízszűrő felszerelése és rögzítése miatt van szükség.
A szűrőház tetején egy légtelenítő szelep található, ami úgy fent a karbantartást segíti. A szűrőház kulcs segítségével tudja viszonylag egyszerűen és biztonságosan kicserélni az elhasználódott szűrőbetétet.

A BigBlue két részes szűrőházak a fekete színű szűrőfejből és a menetesen kapcsolódó kék színű szűrőpohárból állnak. Masszív kialakításúak és hosszú élettartamra vannak kalibrálva. Ugyanúgy alkalmazhatóak a háztartási vízkezelés területén, mint az ipari vízszűrésben, s remekül funkcionál a kútvíz és vezetékes vízellátás területén egyaránt. A víz tulajdonságától függően különböző, speciális kondicionáló szűrőkkel is fel lehet szerelni ezt a központi víztisztító rendszert.

 

központi vízszűrő berendezés teljes víztisztító rendszer kiépítéséhez

 A víz tisztításával nem csak az egészségünket javítjuk, de a vízvezetékek, háztartási gépek élettartamát is


Előnyök

Mint azt már említettük, a központi víztisztító családi házhoz, és ipari felhasználásra is egyaránt alkalmazható, így minden felmerülő igény kielégítését lehetővé teszi.
A központi vízszűrő egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen telepíthető, nincs szükség nagy hozzáértésre, illetve az elektromos hálózatra sem kell kapcsolni. A központi szűrőt a bejövő fő vízvezetékre szükséges szerelni, mielőtt még a csövek többfelé ágaznának, így az egész ház minden csapjából tisztított víz folyhat.

A BigBlue szűrőházak igazán nagy teherbírással rendelkeznek, emellett a lekerekített alsó rész jelentősen növeli a mechanikai ellenállást túlnyomás esetén. A maximális nyomás, melyet a készülék kibír 6 Bar, míg a maximális vízhőmérséklet 45 °C. Természtesen a nagyobb paramétereket is kibíró eszközöket is megtalálja a Filtertech.hu webáruházában. A szűrőházakon légtelenítő szelepek is találhatók, amelyek funkciója, hogy a szűrőbetétek cseréje után a házban rekedt levegő kiengedése sokkal könnyebbé váljon.
Fontos, hogy a központi víztisztító berendezés szűrőháza csak mechanikai szennyeződéseket szűrő betéttel, valamint íz, szag és klór eltávolító aktívszenes szűrőbetéttel együtt használható. Utóbbi jellemzője, hogy minden íz- és szaghatást okozó anyag eltávolítására alkalmas. A klórt és a szerves vegyületeket 98%-ban képes a szennyezett vízből kiszűrni. A szűrőházba helyezett nagy kapacitású szűrőbetét egy 2-3 fős család éves tisztavízvízfogyasztását biztosítani tudja, így a központi víztisztító családi házhoz is remek választás.

Az aktivált szénszűrő megköti a vezetékes csapvízben található klórt és annak származékait, illetve képes eltávolítani az oldott állapotú szerves szennyező anyagokat, mint pl.: kőolajszármazékok, növényvédő szerek, műtrágyaszármazékok (foszfor), savak, fenolok és egyéb kémiai, fizikai szennyeződéseket. Hatékonyan veszi fel a harcot az azbesztszármazékokkal és kisebb mértékben ugyan, de a nehézfémekkel is, mint pl.: vas, cink, ólom vagy a mangán, ezáltal a vízkövesedést is lassítva. A szűrőbetétet 10 mikronos szűrőanyag fedi, ami meggátolja az elszíneződést és zavarosságot, mivel az olyan fizikai szennyeződéseket is képes kiszűrni, mint a rozsda, homok, iszap és más mechanikai szennyeződések.

A leírtakat összegezve tehát elmondható, hogy a központi vízszűrő egyik legnagyobb előnye az, hogy nem foglal nagy helyet a házban, de mégis az egész vízhálózatra kiterjed a hatása, így minden nap kristálytiszta ivóvízhez juthat. A másik nagy előnye pedig abban rejlik, hogy központi víztisztító családi házhoz ipari- és mezőgazdasági létesítményekhez is felhasználható, köszönhetően a nagy teljesítőképességnek és teherbírásnak, mely egyszerre mutatkozik meg a nagy belső nyomás kibírásában és a magas vízhőmérsékletnek való ellenállásban. Fontos azonban azt is szem előtt tartania, hogy, ha vízaknában, tehát a házon kívül helyezi el az eszközt, akkor figyelemmel kell lenni arra is, hogy a téli mínuszokban nehogy a fagyás áldozatává váljon.

 

 

Az oldal tetejére