Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízlágyító berendezés otthonra

Vízlágyító berendezés otthonra
A kemény víz problémája minden háztartásban megjelenik, hiszen ez egy elkerülhetetlen természetes folyamat, melynek során a vízben található kálcium és magnézium ionok, és egyéb oldott anyagok, lassacskán lerakódnak vízkő formájában. Minél keményebb a víz, azaz minél több úgynevezett alkáliföldfém található benne, annál gyorsabb a vízkőképződés folyamata is. Ez az oka annak, hogy a csaptelepek, zuhanykabinok, mosógépek, kazánok csövei stb. nagyon gyorsan vízkövessé válnak. A megoldás a probléma megelőzése, azaz az előzetes vízlágyítás.

 

Milyen vízlágyító berendezést vegyek?


Természetesen ez egy több összetevős kérdés, hiszen a válasz nagyban függ attól, hogy a lakóhelyünkön milyen a víz minősége, keménysége, illetve, hogy milyen célokra használjuk a vizet. A háztartási vízlágyító alkalmazása nagyon sok problémától szabadíthat meg minket.

Ilyen háztartási vízlágyító berendezés a legújabb technológiát alkalmazó Softline háztartási vízlágyító is, mely előrendelés esetén a Filtertech webáruházból is beszerezhető. Ez az eszköz akár lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását is képes ellátni. Természetesen több változata is van a berendezésnek, mely méret, és teljesítménybeli különbségeket jelent. A Softline-MINI olyan háztartások számára ajánlott, ahol a vízfogyasztás alacsony, és a víz keménysége nem haladja meg a 10-15 nko-t, azaz közepesnek mondható. Természetesen létezik ilyen vízlágyító családi házba is, mely már jóval nagyobb teljesítményre is képes, ilyen a Softline-MIDI és Softline-MAXI. Utóbbi vízlágyító családi házakba ajánlott, mely már a 15 m3 feletti vízfogyasztású háztartások vizének lágyítására is alkalmas. Ez 4-5 főt jelent, ráadásul a Softline-MAXI-nak a kifejezetten kemény víz (15-20nko) lágyítása sem jelent akadályt. A vízlágyító berendezés családi ház függvényében választandó, azaz minden paramétert meg kell vizsgálni, hogy biztosan a megfelelő eszközt válasszuk.

A Softline működési elve, hogy a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cseréli, ezzel az eljárással tulajdonképpen eltávolítja a víz keménységét okozó alkáliföldfémeket. A karbantartás pedig nem igényel tulajdonképpen semmilyen szakértelmet, hiszen csak az elfogyó sótablettát kell cserélni időnként. A vízlágyítót a bejövő hideg vizes vezetékre kell beépíteni.

 

Polifoszfátos vízlágyítás


A vízlágyítás egy másik módja a polifoszfátos vízlágyító berendezés, mely úgynevezett vízlágyító kristály segítségével burkot képez a kálcium és kálium ionok köré, ezáltal meggátolva azok vízkőként való lerakódását. Ezek elsősorban háztartási berendezések életét hosszabbítják meg, mint pl.: mosógépek, mosogatógépek, bojlerek. A polifoszfát vízlágyító családi házba, lakásba is megállja a helyét.

 

 
A polifoszfátos vízlágyítás megnöveli a háztartási gépek élettartamát

 

Mind a háztartási vízlágyító, mind pedig a polifoszfátos vízlágyító remek megoldás lehet, ha a keményvíz problémaköréről van szó. A polifoszfát kisebb egységek, gépek vizének lágyításáért felel, addig a Softline vízlágyító berendezés családi ház esetén is remek megoldást jelent az egész vízhálózatra.
Ezek olyan befektetések, melyek hosszú távon térülnek meg, hiszen nem csak a háztartási gépek életét hosszabbítják meg, de a fürdőszobai berendezéseket is kímélik, nem csak esztétikai szempontból.

Reméljük tudtunk önnek segíteni, így, ha újra felmerül önben az a kérdés, hogy milyen vízlágyító berendezést vegyek, akkor már meg is találta a választ.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére