Termékek Menü

Softline - MAXI háztartási vízlágyító berendezés

Ár:
194.900 Ft (153.465 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Cikkszám: Softline - MAXI
Várható szállítás: 2019. december 02.

Leírás és Paraméterek

Központi, háztartási, ioncserélős vízlágyító berendezés automata vezérlőegységgel, keskeny kivitelben.

A központi háztartási vízlágyítók lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását végzik.

A Softline-MAXI vízlágyító berendezés nagyméretű, keskeny központi háztartási vízlágyító a  nagyobb vízfogyasztású háztartások (4-5 fős) vizének lágyítására alkalmas, amennyiben a víz keménysége magas.

Az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélik. Ezzel a technológiával a víz keménységét okozó ásványi sókat kivesszük a vízből.

A vízlágyítóban lévő ioncserélő gyantatöltet nátrium tartalma időnként lemerül, így azt szükséges rendszeresen regenerálni. A berendezés vezérlőegysége automatikus visszaszámlálóval rendelkezik: a kezelt (lágyított) víz mennyiségét figyeli. A beállított adatok alapján, amikor eléri az adott mennyiséget, a készülék az előre rögzített időpontban (alaphelyzetben hajnal 2 órakor) automatikusan elvégzi a töltet regenerálását.

Karbantartása nagyon egyszerű, nem igényel szakértelmet. A berendezés gyanta töltetének automatikus regenerálása sótabletta felhasználásával történik. A sótabletta azonban időnként elfogy, ezért azt pótolni szükséges. Ez nagyon egyszerű, bárki elvégezheti: csak bele kell önteni a berendezés sótartályába a sót, amikor erre szükség van. A sótabletta 25 kg-os, zsákos kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas, nagy tisztaságú só használható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: havi karbantartási költség a havi vízfogyasztás függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyítása során, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

Amennyiben nem ismert az adott felhasználási hely vízkeménysége, az OKT-1 teszter folyadékkal könnyedén megmérhető (OKT-1, OKT-2 cikkszám).

A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy és vízmentes helyen lehetséges, ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

 

- szűrési teljesítmény 2.00 m3/óra
- vízlágyító gyanta (liter/kapacitás) 30/120
- automata digitális vezérlőfej Igen
- by-pass szelep Igen
- vezérlőfej csatl. víz be/ki 3/4”
- szennyvíz csatl. 1/2”
- méretek (Mag.×Szél.×Mély.) 1080 × 320 × 500 mm
- sóoldó tartály beépített

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 20.
Amíg vidékre nem költöztünk, azt hittem, hogy a kemény víz csak egy ostoba reklámszlogen, hogy minél több vízlágyítót, és más kemikáliát vásároljanak az emberek. Nos, alaposan kijutott nekünk is ebből a kellemetlen jelenségből, egészen addig, míg a mosogatógépünkben el nem dugult minden, ami eldugulhatott. Ekkor egy jó barátom ajánlotta a Softline háztartási vízlágyító berendezését, mi pedig kaptunk az alkalmon. Értek kicsit a technikához, és maximálisan elégedett vagyok a teljesítményével, az ár pedig több mint kedvező volt.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 07.
Nagyon rég óta kerestem egy olyan vízlágyítót, amely valóban megéri a pénzét, és nem hagy cserben hosszabb távon sem. A hétvégi házunkban fúrt kútból nyerjük a vizet, oda mindenképpen szükség volt egy ilyen eszközre. Én az ár-érték arányt vettem első sorban figyelembe, de miután elkezdtük használni, hamar megnyugodtam a Softline Maxi minőségét illetően is. Tudom ajánlani, hiszen nem csupán jó termék, de az oldal is nagyon informatív, az ügyfélszolgálaton pedig nagyon kedvesek, és igazán segítőkészek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 05.
A mosogatás, és a mosás sokáig igazi rémálom volt, a vízlágyítókkal való bajlódás nem segített igazán. Arról már nem is beszélve, hogy ha hüvelyesekből szerettem volna főzni, egy örökkévalóságig tartott. A férjem megelégelte, hogy félévente kellett a mosógépet átnézetni, és azt mondta azt az összeget költsük inkább vízlágyító berendezésre. Végül is a weben böngészve akadtunk a Softline maxira, és azóta egy gonddal kevesebb van a háztartásban. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 17.
Amióta az eszemet tudom, mindig kemény víz volt a környékünkön. Ezt a gondot, ami elsősorban a mosógépünk miatt volt igazi probléma, mindig igyekeztünk ilyen-olyan módszerekkel kezelni, de csak azóta rendeződött megnyugtatóan amióta megvettük a Softline maxi háztartási vízlágyító berendezést. Igazából sosem hittem benne, hogy egy csapásra rendeződhet ez a gond, de ez a termék meggyőzött. Az ára pedig hamar visszajön, hiszen egy rakás vízlágyító szert kellet eddig vásárolnunk, és az is pénzbe került, nem is kevésbe. József, Zalaegerszeg