Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ozmózis víztisztító

Ozmózis víztisztító
A szervezetünk 75%-át víz teszi ki, ezért a megfelelő egészségi állapot fenntartása érdekében szükséges napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása. A víz pótlásának legegyszerűbb módja a csapvíz ivása, azonban mint köztudott számos biológiai, kémiai és fizikai szennyeződés ronthatja a minőségét mely nem csak ízbeli romlást idézhet elő, hanem egészségügyi problémához is vezethet a benne oldott anyagok miatt.

A szervezetünk 75%-át víz teszi ki, ezért a megfelelő egészségi állapot fenntartása érdekében szükséges napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása. A víz pótlásának legegyszerűbb módja a csapvíz ivása, azonban mint köztudott számos biológiai, kémiai és fizikai szennyeződés ronthatja a minőségét mely nem csak ízbeli romlást idézhet elő, hanem egeszségügyi problémához is vezethet a benne oldott anyagok miatt.

 

Kristálytiszta eredmény


A tiszta víz előállításához bevett módszer a felforralás, mielőtt azt főzés céljából felhasználnánk, vagy kisebb gyermekeknek adnánk. A forralás ugyan a baktériumok egy részét valóban képes elpusztítani, de a nehézfémszármazékok, klór, vírusok, egyéb fizikai szennyeződések nem tűnnek el. A hagyományos, azaz a szenet alkalmazó vízszűrők használata már egy hatékonyabb megoldásnak számít, hiszen ezek már  98-99%-os tiszta vizet tudnak létrehozni, azonban teljes biztonságot ezek sem nyújtanak.

Felmerül tehát a kérdés, hogy van e olyan módszer, vagy eszköz, mely maradéktalan hatékonysággal működik. A válasz egyszerű, igen létezik olyan berendezés, mely tulajdonképpen 100%-os eredménnyel szűri ki a szennyező anyagokat a csapvízből, méghozzá molekuláris szinten. Ez a módszer az úgynevezett fordított ozmózis, illetve reverz ozmózis, melynek során tiszta H2O keletkezik.

 

Fordított ozmózis víztisztító, a kristálytiszta víz szolgálatában


A hagyományos, azaz a nem fordított ozmózis víztisztító készülékek kétség kívül teljesen alkalmasak arra, hogy a fizikai szennyeződéseket kiszűrjék a vízből, így legyen szó fúrott kútról, vagy folyóból érkező csapvízről, igen nagy hatékonysággal távolíthatók el a szennyeződések. Azonban azt is érdemes szem előtt tartani, hogy sok esetben nem tudhatjuk milyen anyagok, szennyeződések kerülhettek a vízbe, így a védekezés is sokkal nehezebb, ha nem tudjuk, mit is kell pontosan kiszűrni.

Ilyen esetekben érdemes a fordított ozmózis víztisztító eszközök alkalmazása, ugyanis segítségükkel tulajdonképpen vegytiszta H2O kerülhet a poharunkba. Ez már egy sokkal bonyolultabb eljárást képvisel, mint a hagyományos vízszűrők, hiszen itt a víz megtisztítása már molekuláris szinten történik. Egy legújabb technológiás membrán ugyanis mindent ki tud szűrni, ami nem oda való. A szervezet számára hosszú távon azonban a tiszta H2O sem nyújt megoldást, mint a szennyező anyagokkal telített víz, hiszen ennek nincs semmilyen tápanyag tartalma, révén, hogy minden anyag molekuláris szinten el lett távolítva. A fordított ozmózis víztisztító működése éppen ezért nagyszerű, mivel az úgynevezett reverz ozmózis szűrés után, egy visszasózó patron a legfontosabb ásványi anyagokat, amire a szervezetnek szüksége van, visszajuttatja a vízbe, ezzel biztosítva a normális ásványianyag tartalmat.

A fordított ozmózis víztisztító nagy biztonságot adhat, ha a kristálytiszta ivóvíz előállítása a cél, még akkor is, ha az adott háztartáshoz tartozó vízvezetékek elavultak, vagy a hálózati víz minősége kifogásolható. A reverz ozmózis technológia segítségével kifogástalan vizet nyerhet bármikor, így nem kell aggódnia a kórokozóktól, fertőzésektől, nehézfémektől, egyéb szennyeződésektől.

 

ozmózis víztisztító ro víztisztító készülék
A ro készülék tiszta vizet önt a pohárba


Fordított ozmózis víztisztító működése 6 lépésben


A hagyományos vízszűrőkkel ellentétben a Háztartási RO (Reverse Osmosis - fordított ozmózis) víztisztító, nem a csapra szerelendő, hanem a konyhai mosogató alá. Összesen 5+1 lépcsős tisztást biztosít, azaz 5 darab tisztító funkciójú szűrő kap helyet a berendezésben, illetve a már korábban említett visszasózó is, mely az egyik legfontosabb eleme a ro víztisztító készüléknek.

 

Tekintse meg ozmózis víztisztító kínálatunkat >>


A tisztítórész 5+1 lépcsője:

  1.  lépcső - 5 mikronos polipropilén előszűrő (10"), mely eltávolít minden olyan fizikai szennyeződést, pl.: homok, mely nagyobb 5 mikronnál.
  2.  lépcső - aktívszén előszűrő (10"), mely a hagyományos szűrőkhöz hasonlóan a szerves anyagokat, illetve a klórt szűri ki a vízből.
  3.  lépcső - 1 mikronos polipropilén előszűrő (10"), mely eltávolítja azon szennyeződéseket, melyek az első lépcsőn átjutottak.
  4.  lépcső - RO membránszűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 50 GPD=Gallon/Nap), ahol az ozmózis történik, azaz molekuláris szinten történik a víz szűrése, tiszta H2O lesz az eredmény.
  5.  lépcső - aktívszén utószűrő házban, mely a víz ízéért szagáért felelős.
  6.  lépcső - Visszasózó egység az ásványianyag visszapótlására.

A ro készülék elemei, azaz a szűrő és a tiszta víz tartályt a csaptelep alatti konyhaszekrénybe szerelhető a vezetékrendszerre, így tulajdonképpen láthatatlanná válik, azonban folyamatos működésnek köszönhetően minidig tiszta csapvízhez juttatja önt.

A fordított ozmózis víztisztító hátránya a hagyományos csapra szerelhető vízszűrőkkel szemben tulajdonképpen csak egyetlen dologban nyílvánul meg. Ez a hátrány pedig nem más, mint az anyagiak. Értelemszerűen ezt a csúcstechnológiát felvonultató készüléket magasabb áron lehet beszerezni, illetve az ozmózis víztisztító karbantartás sem olyan olcsó mint a hagyományos szűrők esetében. Emellett a beszerelés, javítás már kicsit több szakértelmet követel meg, mint egy egyszerű, csapra erősíthető vízszűrő esetében. Azonban mindez ellenére, az vitathatatlan tény, hogy az ro készülék teljes mértékben megéri a bele fektetett összeget, hiszen igen hosszú ideig, igen nagy mennyiségben képes előállítani molekuláris szinten kristálytiszta ivóvizet, azaz közel 100%-os szűrési rátával működik. A kapacitása és élettartama is az előnyét szolgálja a fordított ozmózis víztisztító készüléknek, révén, hogy naponta 200 liter víz megszűrésére alkalmas, azaz éves szinten 73 ezer liter víz, míg egy normál csapra szerelhető eszköz átlagosan, évente 4000 liter víz megtisztítására elegendő csupán, kijelenthető tehát, hogy működés szempontjából a fordított ozmózis víztisztító  hátránya egyszerűen nem létezik. Természetesen a tökéletes működés érdekében átlagosan évente ajánlott egy szűrőbetét csere is.

 

Ipari ozmózis víztisztító


A teljesen tiszta, minőségi vízre nem csak a háztartásokban van szükség, hiszen számos olyan területe van az ipari ágazatoknak, ahol szinte 100%-os mértékben tiszta vízre van szükség, többek között az áramvezető képességének javítása érdekében például különböző gyárakban, üzemekben. Az ilyen kórokozóktól, klórtól, egyéb kémiai, fizikai szennyeződésektől mentes tiszta víz elengedhetetlen fontosságú a különféle laboratóriumokban, kórházakban, egyéb egészségügyi  területeken is.

Az ipari fordított ozmózis víztisztító működése tulajdonképpen ugyan azon az elven alapul, mint a háztartartási esetében, ugyanis  a vizet nagy nyomáson egy membránon préselik át, a vízmolekulák átjutnak a szűrőn, azonban az összes szennyeződés és idegen anyag fennakad, így az eredmény ismételten csak a 100%-ban kristálytiszta víz lesz. Az eltérés csupán az, hogy ipari szűrés esetén a visszasózás folyamata nem szükségszerű, hiszen elsősorban nem emberi fogyasztás céljából szűrik a vizet.

A Filtertech online áruházában Ön is megtalálja a konyhai víztisztítót (RO) visszasózó patronnal, azaz mindent egy helyen meg tud vásárolni amire csak szüksége lehet, hogy tiszta ivóvízhez juthasson. Az ozmózis víztisztító karbantartás igényét is kielégítheti általunk, hiszen webshopunkban számos szükséges alkatrészt megtalálhat.

A fordított ozmózis víztisztító ár tekintetében, ugyan vastagabb pénztárcát igényel, mint a csapra szerelhetőek, azonban jobb eredményeket érhet el, s a befektetett összeg hamar megtérül, ha arra gondol, hogy a ro készülék segítségével talán ásványvízre sem kell költenie.

A  fordított ozmózis víztisztító ár szempontjából ugyan drágább, mint a csapra szerelhető társai, hiszen kb. 59 900 Ft-os áron szerezhető be, ugyanakkor a fordított ozmózis víztisztító hátránya sem akkora akadály, ha az egészséges életmód, a környezetvédelem a tét.

Amennyiben bármilyen kérdés felmerült önben a ro készülék kapcsán, legyen az a rendeléssel kapcsolatos, vagy akár ozmózis víztisztító karbantartás, netán bővebb információkat szeretne, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Mi mindenben vásárlóink szolgálatára állunk, s tiszta vizet öntünk a pohárba.

 

Tekintse meg ozmózis víztisztító kínálatunkat >>

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Az oldal tetejére