Termékek Menü

Víztisztító szerviz


VÍZTISZTÍTÓ SZERVIZ!
Részletek

​A vízlágyító berendezések működése

​A vízlágyító berendezések működése

A vízlágyító berendezések használata a mai napig kevésbé elterjedt; ennek az az elsődleges magyarázata, hogy a kemény víz által okozott problémák, illetve a víz lágyításának lehetséges módjai kevésbé ismertek, mint a hagyományos víztisztítás vagy vízszűrés lehetőségei.

Érdemes tudni, hogy a vezetékes víz keménységét kormányrendelet szabályozza, azaz a lakossági ivóvíz kalcium-oxid tartalma literenként 30-350 milligramm lehet. Magyarországon a természetes vizekben kalcium és a magnézium ionokhoz kötött hidrogén-karbonát van jelen, ami a víz keménységét okozza. Ha a vizet melegítjük, a magnézium-ionokhoz kötött hidrogén-karbonát kicsapódik, ezáltal vízkövesedés jön létre. A lágy víz használatával elsősorban a kemény víz által okozott problémákat és károkat előzhetjük meg.

Tévedés azt gondolni, hogy a kemény víz csupán a vizes elektromos berendezéseinkre jelent veszélyt; a mosógép, a mosogatógép és a gőzölős vasaló mellett a bőrünkre is károsító hatást gyakorol. A lágy víz és a kemény víz közötti tisztálkodási élmény jól érezhető; a lágy víz kellemesen simogat és kíméletesen tisztítja a bőrt. Aki már kipróbálta a vízlágyító által lágyított vizet, az aligha akar még egyszer kemény vízzel tusolni. A lágy víz kivételes hatással van a bőrünkre és a hajunkra egyaránt; a bőr és a haj is érezhetően selymesebbé válik. Ráadásul a lágy vízzel mosott ruhák is kellemesebb tapintásúak lesznek; végre búcsút mondhatunk az érdes törölközőknek és a kemény fürdőköpenyeknek. A vízlágyító által termelt víz kiválóan alkalmas a takarításra, az üveg- és csempefelületek tisztítására is. A lágy víz nem hagy foltokat és nem keletkezik utána vízköves lerakódás.

A lágy víznek köszönhetően hosszútávon megőrizhetjük a fürdőszobánk szépségét, illetve a csempéink fényét. A vízlágyító munkájának köszönhetően a vizes háztartási berendezéseink hosszabb élettartamát várhatjuk. Nem csak a mosógép, illetve annak fűtőszála van kitéve a vízkő által okozott károsító hatásnak, hanem sok más egyéb háztartási berendezés is. A mosogatógép a túlzottan kemény vizet nem is tudja megfelelően alkalmazni, aminek a következménye szürkén „csillogó” poharak lehetnek. Az elektromos kávéfőzők és vízforralók belső alkatrészeit is jelentős mértékben károsítja a vízkő; ezek esetében sajnos a javítás nem térül meg, így új berendezést kell vásárolnunk. A vízlágyító berendezés megóv minket ettől.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Segíthetünk?
Segíthetünk?
Kattintson az ügyfélszolgálat gombra és szakértő kollégáink minden kérdését megválaszolják Ügyfélszolgálat
+36 20 393 2889 webshop@filtertech.hu