Termékek Menü

Víztisztító szerviz


VÍZTISZTÍTÓ SZERVIZ!
Részletek

A kemény víz ellenfele a vízlágyító berendezés

A kemény víz ellenfele a vízlágyító berendezés

A sokat emlegetett kemény vízről mindenki hallott már, ha nem máshonnan, akkor a reklámokból biztosan. De mit is jelent ez pontosan, és miért kellemetlen, adott esetben veszélyes jelenség?

A víz keménysége az egységnyi vízben oldott ásványi anyagok mennyiségétől függ. Egy bizonyos értékhatár fölött beszélünk kemény vízről. A kemény víz, ha nincs beszerelve a hálózatba vízlágyító berendezés, sok kárt okozhat, mint például a mosógép fűtőszálának vízkövesedése, a mosószer hatékonyságának jelentős csökkenése. A kemény víztől a porcelán edények megfakulnak, az ételek nehezebben főnek meg (főleg a hüvelyesek), valamint a kemény víz hosszas fogyasztása, és egyes veseproblémák, érrendszeri és csontbetegségek között az orvostudomány összefüggéseket mutatott ki.

Nem mindegy tehát, hogy kemény, vagy lágy a víz, így hazánk nagy részén a vízlágyító berendezés használata több mint ajánlatos.

Ezt a gondot egy megfelelő vízlágyító berendezés beszerelésével egyszer és mindenkorra meg tudjuk oldani, hisz ma már elérhető az otthoni vízhálózatba szerelhető készülék, amely végleges megoldást nyújt. Ez tulajdonképpen egy olyan ioncserélő rendszer, amely eltávolítja (részben vagy egészben) az ivóvízből azokat a kémiai elemeket (kalcium, magnézium), amelyek hosszú távon a vízkő kialakulásához vezetnek.

A megfelelő szűrőrendszer kiválasztása szakember tanácsát igényli, de a beszerelés után semmilyen komolyabb dolgunk nincs, csupán az időként szükséges felülvizsgálat, karbantartás. Az eredmény pedig megfelelően lágy, és tökéletesen tiszta víz, amelyre mindannyian vágyunk otthonunkban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hasznos cikkek - víztisztítás
Bank
Fizessen gyorsan és biztonságosan!
Segíthetünk?
Segíthetünk?
Kattintson az ügyfélszolgálat gombra és szakértő kollégáink minden kérdését megválaszolják Ügyfélszolgálat
+36 20 393 2889 webshop@filtertech.hu